Bryggensyd

Handel og online shops

Generelt

Lækre blommetræer til din have

Blommetræerne udfolder deres smukke blomstring om foråret, når de dækker sig i et tæt tæppe af hvide eller lyserøde blomster. Disse blomster er ikke blot et smukt syn, men de tiltrækker også en række nyttige insekter som bier og sommerfugle, der bidrager til bestøvningen og dermed frugtsætningen. Blomstringen markerer starten på en ny sæson, hvor træerne gør klar til at bære deres lækre, saftige frugter senere på året.

Høst saftfulde frugter

Blommetræer er et fantastisk valg, hvis du ønsker at høste saftfulde frugter i din have. Blommefrugterne modner typisk i løbet af sommeren og kan høstes, når de har fået en dejlig mørklilla farve. Frugterne kan nydes friske, bruges til syltetøj eller bages i lækre tærter. Hvis du gerne vil se vores udvalg af blommetræer, kan du se vores sortiment af blommetræer.

Vælg mellem mange sorter

Der findes mange forskellige sorter af blommetræer, som hver har deres unikke egenskaber. Nogle sorter er bedre egnet til at dyrke i mindre haver, mens andre producerer større frugter. Uanset din have størrelse, vil du kunne finde en blommesorte, der passer perfekt. Hvis du også er interesseret i at dyrke dine egne figentræer, kan du læse mere om det på den anbefalede hjemmeside.

Plej dine blommetræer med omhu

Blommetræer kræver regelmæssig pleje for at trives og give en god høst. Vand træerne grundigt i tørre perioder, og giv dem et lag kompost eller gødning om foråret. Beskær træerne forsigtigt for at fjerne døde eller syge grene og for at forme kronen. Undgå at beskære for meget ad gangen, da det kan skade træet. Vær også opmærksom på eventuelle skadedyr eller sygdomme og behandl dem hurtigt for at beskytte træet. Med den rette pleje vil dine blommetræer give dig en rigelig og lækker høst i mange år.

Få tips til optimal vækst

For at opnå den optimale vækst for dine blommetræer, er der nogle vigtige ting at have in mente. Først og fremmest er det vigtigt at plante træerne i et solrigt område med godt drænet jord. Blommetræer trives bedst i en let, leret jord med et pH-niveau mellem 6,0 og 7,0. Giv træerne regelmæssig vanding, især i tørre perioder, for at holde jorden fugtig men ikke vandmættet. Gødskning to gange om året, om foråret og midt på sommeren, vil også hjælpe med at sikre, at træerne får de næringsstoffer, de har brug for. Endelig er det vigtigt at foretage regelmæssig beskæring for at fjerne døde eller syge grene og opretholde en god form på træet.

Blommetræer som prydplanter

Blommetræer er ikke kun værdifulde for deres lækre frugter, men kan også fungere som smukke prydplanter i haven. Deres elegante, blomstrende grene og dekorative blade giver haven et smukt og dekorativt udtryk. Blommetræer passer godt ind i mange havemiljøer, enten som solitærplanter eller i grupper. De kan placeres strategisk for at skabe skygge, indrammende effekter eller som en naturlig afskærmning. Valget af sorter med forskellig blomstringstid sikrer, at haven kan nyde blomstringen gennem en længere periode.

Brug blommefrugterne i madlavningen

Blommefrugterne er ikke kun smukke at se på, men de er også utroligt anvendelige i madlavningen. De søde og saftige frugter kan bruges på mange forskellige måder. De kan spises rå som snacks, bages i kager og tærter eller koges ned til lækre syltetøjer og marmelader. Blommefrugterne har en dejlig, frisk smag, der passer perfekt til både søde og sure retter. Prøv for eksempel at lave en lækker blomme-chutney, der kan serveres til grillet kød eller ost. Eller brug dem som fyld i hjemmelavede æbleskiver. Mulighederne er uendelige, når det kommer til at udnytte blommefrugterne i madlavningen.

Dyrk dine egne blommetræer

Blommetræer er relativt nemme at dyrke i haven. De kræver god drænet jord og en solrig placering. Plant træerne i en afstand på omkring 5-7 meter fra hinanden for at give dem plads til at vokse. Sørg for at vande træerne regelmæssigt, især i de første år efter plantning. Giv dem også gødning om foråret for at sikre en god vækst. Beskær træerne hvert år for at holde dem i form og fremme frugtsætningen. Med lidt pleje og opmærksomhed kan du høste lækre, hjemmedyrkede blommer år efter år.

Blommetræer i enhver have

Blommetræer er et fantastisk valg til enhver have. De er relativt små og kompakte, hvilket gør dem egnede til mindre haver. Blommetræer giver ikke kun lækre, saftige frugter, men også en smuk blomstring om foråret, som tiltrækker bier og sommerfugle. De er nemme at dyrke og kræver minimal pleje, hvilket gør dem til et oplagt valg for både erfarne og nybegyndende haveejere. Uanset om du har en stor eller lille have, vil et blommetræ bringe farve, smag og liv til dit udendørsområde.

Bliv inspireret af vores sortiment

Hos os finder du et bredt udvalg af lækre blommetræer, der vil pynte smukt i din have. Vores sortiment omfatter både tidlige og sene sorter, så du kan nyde blomstring og frugt over en lang sæson. Prøv for eksempel den populære ‘Opal’ med sine store, saftige og sødlige frugter eller den tidlige ‘Avalon’ som allerede giver høst i juli. Uanset hvilken du vælger, vil et blommetræ være et fantastisk tilskud til din have og give dig masser af friske, hjemmedyrkede frugter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.